APK keuring

Wij hebben de juiste apparatuur voor uw auto

Elk jaar of om de twee jaar

Volgens de Wegenverkeerswet van 1994 moeten personenauto’s, bedrijfsauto’s en aanhangwagens (met een toegestane maximummassa van meer dan 3.500 kg) elk jaar of om de twee jaar gekeurd worden.

Vanaf het derde of vierde jaar

Afhankelijk van het voertuig, de datum waarop het voor het eerst op de weg is toegelaten én het soort brandstof, moeten voertuigen vanaf het derde of vierde levensjaar APK-gekeurd worden. Na de eerste keuring moet de eerstvolgende keuring plaatsvinden na één of twee jaar. Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf de datum waarop ze nieuw op de weg zijn toegelaten.

Controles blijven belangrijk

De APK is natuurlijk een momentopname. De keuring betekent niet dat u de auto een jaar lang niet hoeft te onderhouden en is geen garantie dat het voertuig de rest van het jaar veilig is om mee te rijden. Regelmatige controle en onderhoud van uw auto blijven dus belangrijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over de APK? Download dan de brochure en de informatie over de APK-frequentie.

Het is verstandig om vanaf november t/m maart met winterbanden te rijden. Winterbanden hebben bij temperaturen lager dan 7 graden Celsius meer grip, betere wegligging en een kortere remweg dan zomerbanden. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. Wij wisselen uw winterbanden voor u om en zorgen voor veilige opslag van uw zomerbanden.

Wat zijn winterbanden?

De winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Ook hebben de banden een speciaal, dieper profiel. Hierdoor hebben winterbanden in de herfst en in de winter een veel betere grip en verhogen ze het rijcomfort. Bovendien hebt u minder kans op aquaplaning. Kom gerust eens ons langs in Nieuw Bergen en onze specialisten kunnen u nog meer voordelen van winterbanden vertellen.

Winterbanden in het buitenland

Gaat u wel eens naar het buitenland? Dan adviseren wij om geen onnodig risico te nemen en te kiezen voor winterbanden. In veel (Europese) landen is het gebruik van winterbanden namelijk verplicht gedurende de wintermaanden. U kunt in grote problemen komen wanneer u in de wintermaanden met zomerbanden rijdt en vervolgens een ongeluk krijgt of veroorzaakt. Laat u adviseren door onze specialisten.

Service Centrum Litjens: specialist in winterbanden

Banden moeten volgens ons voldoen aan comfort, stabiliteit, wendbaarheid en grip. Kies voor veiligheid en laat u adviseren over de juiste winterbanden.

Wisselen van uw banden

Wij hanteren de volgende prijzen voor het wisselen en opslag van uw banden.

  • Wisselen van 4 winter of zomer wielen compleet met velg voor € 25,50 incl. BTW
  • Wisselen van 4 losse banden prijs op aanvraag .
  • Opslag in banden hotel kost € 25,50 incl. BTW per jaar.

Daihatsu Pech Hulp

Zorgeloos het jaar door

Uw Daihatsu is standaard de eerste drie jaar gedekt door de fabrieksgarantie en Daihatsu Pech Hulp.

De voordelen van Daihatsu Pech Hulp

  • Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, het hele jaar door
  • Professionele hulpverlening bij autopech
  • Dekking in Nederland, inclusief eigen woonplaats
  • Optioneel Europa-dekking
  • Snel verder met eigen auto, of
  • Vervangend vervoer, indien reparatie binnen gestelde termijn niet mogelijk is

Verlengen na 3 jaar

Na drie jaar loopt de standaard Daihatsu Pech Hulp af. Wilt u die zekerheid behouden, dan kunt u Daihatsu Pech Hulp afsluiten. Deze kunt u steeds weer opnieuw afsluiten na de onderhoudsbeurt en geldt dan twaalf maanden.

Voor de dekking geldt als voorwaarde dat het onderhoud wordt uitgevoerd volgens de fabrieksvoorwaarden. Het aanmelden voor deze pechhulp kunnen wij voor u verzorgen. Daihatsu Pech Hulp wordt uitgevoerd door de grootste pechhulpverlener van Nederland.

Altijd, in heel Europa

Dankzij Daihatsu Pech Hulp wordt u in het geval van autopech zo snel mogelijk geholpen. Één jaar lang, zeven dagen per week, 24 uur per dag. In heel Europa, dus ook in uw woonplaats.

Voor grote en kleine pech

Daihatsu Pech Hulp belast u niet met uitsluitingen van de ‘echte’ pechgevallen, zoals veel andere hulpverleningsorganisaties vaak wel doen. Bij ons zijn alle kosten voor hulpverlening een jaar lang – ook bij een lekke band, een lege accu of in de auto achtergelaten sleutels – gewoon gedekt.

Dekkingsgebied en de zéér scherpe tarieven

Voor Daihatsu’s van drie jaar en ouder heeft u de keuze uit twee dekkingen: ten eerste voor alleen Nederland, en ten tweede voor Europa in zijn geheel.

De kosten voor de Nederland-dekking bedragen slechts € 29,95. Wilt u de dekking uitbreiden met geheel Europa, dan betaalt u totaal € 59,95.

Kostenvergelijk andere aanbieders

Bijvoorbeeld Nederland-dekking Route Mobiel € 81,55
Bijvoorbeeld Europa incl. Nederland-dekking Route Mobiel € 114,05

Bijvoorbeeld Nederland-dekking ANWB € 95,00
Bijvoorbeeld Europa incl. Nederland-dekking ANWB € 145,00

 

Telefoonnummers voor pechhulp

Vanuit Nederland: (0592) 390 889
Vanuit het Buitenland: +31 592 390 889

Airco onderhoud

Ook voor nieuw bent u bij ons aan het juiste adres

Een aircosysteem zorgt voor een aangenaam klimaat in uw auto, doordat het systeem zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in de auto regelt. Het zorgt er ook voor dat u veilig rijdt omdat u alerter blijft. Verder zorgt het systeem voor een snellere ontwaseming van de voorruit. Om ervoor te zorgen dat het aircosysteem optimaal blijft functioneren, is het noodzakelijk dat u het systeem laat onderhouden.

Airco Controle

Tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt controleert de dealer het aircosysteem op de werking ervan. Een aantal punten van deze Airco Controle zijn onder meer de uitblaastemperatuur in de auto, de V-snaarspanning van de compressoraandrijving en visuele controle van de hoofdcomponenten.

Airco Reiniging

In de donkere en vochtige omgeving van het aircosysteem kunnen vieze geuren ontstaan door de aanwezigheid van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Dit kan resulteren in allergische reacties bij de inzittenden, zoals tranende ogen en hoestbuien. Met de Airco Reiniging worden de bacteriën en schimmels gedood en de vervelende geuren verwijderd.

Airco Service

Een goedwerkend aircosysteem kan door zeer kleine lekkages in leidingen, slangen en koppelingen wat koudemiddel verliezen. Dit resulteert in een afnemende koelcapaciteit van het systeem. Tijdens de Airco Service wordt het systeem gecontroleerd op zijn werking, onder druk getest (‘afgeperst’) en weer volledig afgevuld met koudemiddel.

TIP: Interieurfilter voor een schone lucht

Schone lucht in de auto is uiteraard belangrijk voor uw gezondheid. Een interieurfilter houdt stofdeeltjes, vuil en pollen tegen. Daihatsu adviseert om het interieurfilter minimaal elk jaar bij de onderhoudsbeurt te laten controleren en indien nodig te vervangen. Als uw auto geen interieurfilter heeft, dan adviseren wij deze door ons te laten monteren, zodat de lucht in uw auto voortaan schoner blijft.