Het is verstandig om vanaf november t/m maart met winterbanden te rijden. Winterbanden hebben bij temperaturen lager dan 7 graden Celsius meer grip, betere wegligging en een kortere remweg dan zomerbanden. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. Wij wisselen uw winterbanden voor u om en zorgen voor veilige opslag van uw zomerbanden.

Wat zijn winterbanden?

De winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Ook hebben de banden een speciaal, dieper profiel. Hierdoor hebben winterbanden in de herfst en in de winter een veel betere grip en verhogen ze het rijcomfort. Bovendien hebt u minder kans op aquaplaning. Kom gerust eens ons langs in Nieuw Bergen en onze specialisten kunnen u nog meer voordelen van winterbanden vertellen.

Winterbanden in het buitenland

Gaat u wel eens naar het buitenland? Dan adviseren wij om geen onnodig risico te nemen en te kiezen voor winterbanden. In veel (Europese) landen is het gebruik van winterbanden namelijk verplicht gedurende de wintermaanden. U kunt in grote problemen komen wanneer u in de wintermaanden met zomerbanden rijdt en vervolgens een ongeluk krijgt of veroorzaakt. Laat u adviseren door onze specialisten.

Service Centrum Litjens: specialist in winterbanden

Banden moeten volgens ons voldoen aan comfort, stabiliteit, wendbaarheid en grip. Kies voor veiligheid en laat u adviseren over de juiste winterbanden.

Wisselen van uw banden

Wij hanteren de volgende prijzen voor het wisselen en opslag van uw banden.

  • Wisselen van 4 winter of zomer wielen compleet met velg voor € 25,50 incl. BTW
  • Wisselen van 4 losse banden prijs op aanvraag .
  • Opslag in banden hotel kost € 25,50 incl. BTW per jaar.